luni, 20 iulie 2015

Vasile Ivașca. Cele Trei Medicine: Clasică, Presopunctura și „Procedeele yoghine superioare.” Pentru yoghinii din „Yoga Noastră.” Prima lecție.



Mare Zeu Vasile, Vasile în postura diamant.

Mare Zeu Vasile, Vasile în posturile Lotus și Tronului. Corpul subtil, chakr-ele și bija mantr-ele elementelor subtile. Diferite asane yoghine.


Vom arăta o nouă abordare a medicinei, în acest sens a venit timpul să facem ceva practic. Am teoretizat foarte mult această medicină tradițională chineză, ca să-i dăm un înțeles precis și exact, în acest fel acestă medicină poate fi înțeleasă de un mare număr de oameni. În lecția a șaptea despre Presopunctură v-am arătat ce face Prana în corpul subtil. V-a arătat cum funcționează Curele Pranice 1, 2 ,3 și 4, de asemenea v-am arătat rolul Bulbului Kanda în Învelișul de Pranayama. Și în final v-am arătat cum primesc chakr-ele mișcarea de rotație de la curele Pranice. E adevărat că aceste procedee yoghine de Presopunctură nu sunt în cărțile de yoga Indiene. Ce să-i fac, aveam 7 ani și practicam yoga pe Dealul cu Vii de la ora 18 la ora 22. O serie de puncte și zone mă durea și mă presau printre care: Poarta urechi, Întâlnirea miresmelor, zona frunți, articulațiile genunchilor, gleznelor, zona fundului etc. Și pentru a elimina durerea am folosit focul de la 7 ani și toată viața după aceia și în prezent folosesc focul la stimulare punctelor de Presopunctură. În continuare vom face un tabel să arătăm care sunt cele Trei Medicinepe care le vom aborda în lecțiile următoare.
Tipul medicinei.
Acțiuni specifice fiecărei medicine.
Medicina clasică, Medicina de familie.
În cadrul acestor lecții vom arăta care sunt factorii de producere a bolilor. În acest sens vom arăta care sunt factorii, sezonieri, permanenți și speciali. Vom arăta care sunt simptomele bolilor. Pentru diagnostic și tratament ne vom prezenta la medicul de familie(în S.U.A. se spune medicul casei), pentru consultație și vindecarea boli. Ce mai vreau să vă spun că Eu de mic copil am stat la aproximativ 5-10 metri față de ceilalți copii. Acest lucru îl făceam deoarece Eu simțeam mirosul urât al corpurilor copiilor, simțeam o presiune puternică în Curelele Pranice produsă de curelele copiilor, care mă deranja foarte puternic(îți produce somnolență). Și când am fost propagandist(între ani 1980 și 1989) al partidului comunist aveam 43 de cursanți și îi țineam la distanța de 5 metri față de mine. De aceia medicul este plătit și e obligatstea în apropierea dumneavoastră, indiferent dacă se încarcă cu negativități-le dumneavoastră(nu știe el acest fapt). Iar cartea care o consult este „Agenda medicală MERCK,ediția a-II-a (Medicul casei). Acest tratament al medicului de familie îl vom numi „tratament primar.”
Medicina Tradițională Chineză, Presopunctura.
Așa cum am spus în cele 7 lecții deMedicină Tradițională Chinezăvom stimula prin masaj de dispersie și tonifiere, punctele de presopunctură care duc la ameliorarea boli, sau vindecarea ei. Acest tratament va fi un tratament de durată și va căuta elimine cronicitatea boli. Acest tratament va fi urmat numai după ce dumneavoastră ați fost vindecat de medicul de familie. Acest tratament al medicului tradiționalist chinez îl vom numi „tratament complementar.
Procedeele yoghine superioare.
Dacă boala se repetă în termeni medicali se spune că boala devine cronică. Atunci medicina de familie și medicina chineză spun că nu se cunosc factorii care fac această Cronicizare.” Deci procedeele yoghine superioare sunt cele care elimină această cronicizare. Ce înseamnă un Yoghin Superior ; a). Cel care a trecut de toate dualitățile lumești; b). Yoghin care are Mantra Întreținută; c). Yoghinul care poate cu ușurință blocheze Prana în orice chakră sau pe orice organ; d). Yoghinul care are canalul Sushumna găurit și încărcat cu Prana Shakti ; e). Yoghin la care respirația curge pe ambele nări simultan și altele(voi mai reveni și în alte lecții).
Și acum să detaliez cum voi prezenta Eu aceste trei medicine. a). în prima fază voi prezenta boala conform Medicinei de familie. b). În faza a doua voi prezenta tratamentul acestei boli conform Medicinei Chineze. c). În faza a trei voi prezenta tratamente conform Yogi Noastre.
Medicina de familie. 1. AEROFAGIA. Sunt unele persoane care i-au masa în grup și atunci când mănâncă vorbesc foarte mult. S-au ascută muzică s-au fumează, aceste persoane nu sunt concentrate pe actul mâncări și în acest caz ei înghit mult aer, se spune despre ei că sunt mâncători de aer, iar boala care apare se numește aerofagie. Bolnavi acuză după mese, balonări, palpitații, un gol în capul pieptului sau un nod în gât. Toate aceste efecte neplăcute se datorează acumulării unei cantități de aer la baza esofagului, care într-un timp mai îndelungat va fi eliminat în afară corpului. Aerofagia nu trebuie confundată cu aerogastria(acumularea de gaze în stomac) sau cu aerocolia (acumularea de gaze în intestinul gros). Această boală dacă nu este tratată este însoțită și de alte boli cum ar fi ulcerul gastric sau litiaza biliară(piatră la ficat). Pentru a nu apărea această boală, trebui să mestecăm foarte bine și încet hrana și numai după aceia s-o înghițim. Dacă aveți dinți lipsă să-i puneți, să nu întrețineți nici o conversație în timpul mesei.
Medicina Chineză. Iar ca punct de presopunctură, vom stimula prin masaj tonifiere, punctulMarea barieră”- VC14 - situat la 2 măsuri sub vârful osului stern, vezi figura 35.
Yoga Noastră. Eu am avut această boală, deoarece eu serveam de cele mai multe ori masa la cantina restaurant și aici aveam un anturaj de colegi cu care eram obligatîntrețin conversații. Dacă mâncam la birou aveam în apropierea mea 4-5 colege care mă provocau la discuții fără să vreau eu. Eu făceam parte dintr-o grupă de proiectare interioare din vagon, care avea în componență 35 de persoane, ingineri, subingineri, proiectanți și desenatori. Eu eram subinginer proiectant, dar mai îndeplineam și funcția de normator în grupă, adică eu spuneam câte ore face lucrarea respectivă. Pe lângă aceasta Eu am fost membru al partidului comunist Român, până la lovitura de stat din 1989. În această calitate de comunist Eu am avut funcția de Propagandist al Partidului Comunist Român. Aveam 43 de cursanți la învățământul de sindicat și acești cursanți îmi puneau multe întrebări, cu care ei nu erau lămuriți, așa că eram obligat să le răspund. Printre ei erau mulți informatori ai securități și aceștia îmi puneau întrebări foarte grele. Am să vă amintesc una dintre aceste întrebări Războiul Insulei Malvinas, dintre englezi și argentinieni. Și aici se punea întrebare cu cine țin Eu”; cine ai vrea să câștige. Toți se pronunțau să câștige Argentina, dar Eu le-am spuneam că va câștiga Anglia și acest lucru îi supăra tare rău pe securiștii români. Și ei trimiteau informatori să îmi pună alte întrebări și una dintre ele suna în felul următor; De ce Tu nu respect solidaritatea la Ginta Latină? Deci nu era o întrebare ci un ordin de supunere. De ce ești Tu un Trădător al acestei Ginte Latine. Eu le răspundeam sunt un comunist român și îmi place să spun întotdeauna adevărul și să țin cu cel sărac. În cazul de față Anglia avea atunci o populație de 60 de milioane de locuitori și o suprafață mult mai mică ca Argentina, iar pe insula Malvinas nu sunt cetățeni argentinieni, ci numai cetățeni britanici. În-evitabilul s-a produs Anglia a câștigat. Și din acel moment informatorii, nu au recunoscut că sunt învinși. Și în acest caz au adoptat o nouă tactică, adresându-se cu cuvinteleTu care le știi pe toate”. Și în acest mod eu eram obligat să dau multe interviuri, ca securitateaafle adevărul din spatele unor evenimente care se desfășurau în acea perioadă. În jurul meu era plini de informatori care își luau notițe, ca să poată prezenta securistului de care aparținea.
Yoga Noastră. De unde știam eu aceste lucruri, în acea perioadă eu eram totuși un yoghin superior și aveam puterea transparenței de a vedea prin societate, așa cum privești pe o fereastră. Toate acest vorbării inutile pentru mine, au făcut ca eu să acumulez mult aer în corp. Deci aerul care ajunge în stomac este eliminat prin gură(eructație, râgâit) sau pe anus(flatulență), sau este absorbit prin pereți tractului digestiv în sânge și apoi eliminat la nivelul plămânilor. Flatulența este însoțită frecvent de dureri abdominale și balonare. În acest caz unele persoane sunt sensibile la efectul gazelor din sistemul digestiv, altele pot tolera cantități mari, fără apariția durerii sau balonări. Pentru a nu avea aer în tractul digestiv vom efectua cunoscută asană Poziția pentru gaze,Vataianasana. Totuși Eu mi-am zis și am creat o postură mai simplă. Luați postura ghemuit lângă pat și vă sprijiniți mâinile de pat. Cu genunchi și coapsele presați puternic zona abdominală sau cât puteți dumneavoastră. Eu am efectuat această asană timp de jumătate de oră dimineața. În acest caz veți elimina toate gazele din zona abdominală. Această asană o vom numi „varianta pentru gaze Vasile Ivașca.”
Yoga Noastră. Iar în legătură cum spun Medici” absorbția prin pereți tractului digestiv în sânge se elimină apoi la nivelul plămânilor, nu sunt de acord. Pentru că eu v-am spus că o bună parte din aceste gaze se transformă în materie subtilă care sunt apoi depozitate în jurul degetului gros, formând așa numitul Balon Rotund.” Acest Balon Rotund devine apoi sursa numeroaselor boli și mai mult acest Balon face ca bolile care el le generează și le tratăm și după aceia, zicem că suntem vindecați complet. După o anumită perioadă constatămboala se repetă și devine cronică. Formarea Balon Rotund arată că aveți chakr-ele Muladhara și Svadhisthana blocate, care produc o puternică strângere a anusului. Și în acest caz, nu numai gazele sunt absorbite prin pereți tractului digestiv ci și materiile fecale.
Yoga Noastră. Despre minespun că am avut aerofagie. Cum o simțeam Eu, aveam într-adevăr balonări, palpitații, un gol în capul pieptului sau un nod în gât, dar mai era ceva, simțeam zona abdominală grea. Și mai era un fenomen, procesul metabolic nu putea începe(nu putea funcționa). Și în acest caz eu făceam masaj acest punct Marea barieră, până simțeam o ușurare în zona abdominală, puteam râgâi și încetul cu încetu procesul metabolic începea să se desfășoare normal. Dacă această boală durează în timp se trece la boala numită gastrită și după aceia la ulcerul gastric. Deci Eu am avut mult timp aceste două boli(gastrita și ulcerul). Cele două boli gastrita și ulcerul gastric le vom trata în altă lecție. Concluzie: Știu că o să spuneți da o să i-au Triferment și elimin gazele pe gură. Și mai spuneți că luați Carbocif și acesta absoarbe gazele din tractul gastroduodenal și le elimină prin fecale. Și eu în perioada 1980 și 1990 am luat mult timp aceste medicamente avem 87 de kilograme. Dar o dată ce am avansat în yoga aceste medicamente au fost înlocuite cu, Vataianasana, varianta pentru gaze Vasile Ivașca,” și am masat punctul Marea barieră. Medicamentele pe termen lung produc multe efecte secundare și vă distruge stomacul.

A doua boală.
Medicina de familie. 2 ALCOOLISMUL. Se știe că vinul (natural) este un aliment bun, el conține peste 250 de substanțe, printre care numeroase vitamine, oligoelemente, enzime, acizi etc. În acest caz o cantitate mică de vin i-se atribuie calitatea de medicament”. Trebuie să facem deosebirea între a bea 2 pahare după masă și a bea până ne îmbătăm și devenim bețiv. Și eu am băut mult timp vin și țuică, în satul Josani țuica are tăria în jur de 50 de grade. Bunicul și tatăl meu au băut toată viața vin și țuică și amândoi au trăit până la 86 de ani. Totuși vinul și alcoolul obținut cu ajutorul diferitelor chimicale provoacă multe boli, printre care, ciroza hepatică, delirium tremens. Eu nu vă opresc de la băutură, dar trebui să păstrați măsura, iar în locurile friguroase ale globului(băutura) este recomandată pentru încălzirea corpului.
Medicina Chineză. Totuși dacă veți depăși măsura, medicina tradițională vă recomandă ca remediu, masarea următoarelor puncte: - Colțul peștelui”- P10 - Figura 36, situat la baza degetului mare pe palmă - tonifiere. În acele timpuri și eu am băut și de multe ori depășeam măsura și în acest caz strângeam puternic Colțul peștelui” cu mâna opusă(degetele 1 și 2). Dacă strângerea era puternică după un timp, efectul băuturi se diminua.

Figura 36.



Figura 35.

Ansamblu cu figurile: 35, 36 și 37.


Mare ZeuVasile, Vasile, executând Pranayama și postura diamant. Bagavan Vishnu și Zeița Sarasvati.


Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus.


A treia boală.
Medicina de familie. 3. ALERGIA. Ce este alergia? Este reacția anumitor organisme la contactul repetat cu unele substanțe, numite alergene, care se găsesc în anumite alimente(ouă, carne, căpșuni, ciocolată etc.), medicamente(aspirină, piramidon, penicilină, streptomicină etc.), aer(praf de casă sau industrial, polen, insecte, păr etc.). În acest caz reacția organismului față de aceste substanțe alergene este tradusă prin apariția unor boli : astmul bronșic, rinită alergică, eczemă, urticarie, șoc anafilactic(apare după injecție sau înțepătură și se manifestă prin urticarie, sufocare la nivelul laringelui, criză de astm, acest șoc anafilactic necesită un tratament de urgență). Toate aceste alergii le putem clasifica în funcție de timpul când se manifestă și cât timp durează și astfel avem:
a) Alergiile sezoniere. Alergiile sezoniere sunt determinate de expunerea la substanțe din aer(cum sunt polenurile), care sunt prezente numai în anumite perioade ale anului. Alergiile sezoniere sunt foarte răspândite(denumite în comun Febra fânului) apar numai în anumite perioade ale anului, în special primăvara, vara și toamna, în funcție de substanța la care un anumit individ este alergic. Denumirea de Febra fânului” este oarecum o denumire înșelătoare, deoarece simptomele nu apar numai în timpul primăveri și verii, când fânul este adunat de obicei. Febra fânului reprezintă o reacție față de polenuri sau plante ierboase. Toate aceste boli apar în perioada când florile sau fânul conține multă apă. În această perioadă forța centrifugă(Yin) a florilor sau fânul este foarte mare. Numai că în această perioadă mirosuri sunt răspândite de vânt și în acest fel forță centrifugă are o mare suprafață de răspândire.
În momentul când fânul e uscat în el crește foarte mult forța centripetă (Yang) și mirosurile lui au o suprafață foarte mică de răspândire. Despre mine pot să afirm că am crescut cu fânul, deoarece m-am născut în satul Josani. În acest sens eu participam la scănțălitul fânului(e o împrăștiere specifică a fânului). Dacă fânul după cosire e grămadă mare, el trebuie împrăștiat pe o suprafață mai mare să se usuce. După ce se usca pe o parte, trebuia întors pe partea opusă până se usca definitiv. După aceia îl strângeam în mici grămezi(poșori). Urmând să fie dus acasă și făceam căpiță cu el. În cele 2 poduri ale șurei(adăpostul pentru vite) încăpea o căpiță odată. Când dădeam la vaci și boi de mâncare, mă urcam în pod și aruncam jos atât fân cât credeam Eu că trebuie să mănânce vitele. Iar vara când era foarte cald eu dormeam în podul șurei acoperit în fân. În acest caz eu făceam o baie în mirosurile aromate ale fânului,” așa cum dumneavoastră faceți o baie în vană. Eu trăind o perioadă(până la 14 ani) la țară mi-am format o cunoaștere despre mirosurile fânului(în funcție de floare și plantă). Mi-am format o cunoaștere cum este mirosul unei suprafețe cu fân; cum este mirosul fânului proaspăt cosit(este mirosul care se răspândește foarte departe, are o mare forță centrifugă); cum este mirosul fânului întors pe partea opusă și cum este mirosul fânului uscat. Mi-am format o cunoaștere cum este mirosul fânului foarte uscat din podul șurei, pentru că dormeam în el și astfel eram pătruns de toate aceste esențe parfumate ale fânului. La 14 ani am venit și eu la oraș și am rupt legătura cu mirosurile fânului. Simptome; febra fânului poate produce prurit la nivelul nasului, palatului, faringelui și ochilor. Pruritul(mâncărime a nasului în partea inferioară) poate debuta progresiv sau brusc și ne arată că Muladhara este bolnavă. Pacienții prezintă secreție nazală clară și apoasă, precum și congestii nazale. Strănutul este o manifestare frecventă. Strănutul este o manifestare a suflu Naga vayu și ne arată că acest suflu lucrează să elimine din corp blocajele canalelor subtile. Febra fânului determină lăcrimare(uneori abundentă) și prurit ocular și alte multe simptome. În acest caz vă veți prezenta la medicul de familie.
b). Alergiile permanente(perene), sunt cauzate de expunerea la substanțe prezente în aer. Alergiile perene pot apărea în orice moment al anului, indiferent de anotimp, sau poate persista pe tot timpul anului. Aceste alergii sunt produse în general de praful de casă. Praful de casă conține spori de mucegai, fibre sintetice, produse de origine animală(de exemplu păr), acarieni și produse eliminate de insecte. Substanțele din organism și de pe suprafața gândacilor produc de asemenea reacții alergice. Aceste substanțe sunt prezente pe toată durata anului, însă multe produc simptome alergice mai severe în timpul anotimpului rece, când indivizii petrec mult timp în case(ne aerisite și ventilate). Alergiile perene produc prurit la nivelul cavități nazale, palatului bucal, faringelui și ochilor. Pruritul poate debuta progresiv sau brusc. Secrețiile nazale sunt abundente și apoase și pacienții prezintă congestie nazală. Strănutul este frecvent. Congestia nazală se poate croniciza. La nivelul trompei lui Eustachio(care unește urechea medie cu partea posterioară a cavității nazale), se produce edem. Ca urmare apar tulburări de auz, în special la copii. Unele persoane au și infecții recurente ale sinusurilor(sinuzită cronică) și excrescențe intranazale(polipi nazali). În caz de afectare a ochilor, apare prurit ocular și lăcrimare. Conjunctivita și pleoapele se înroșesc și la nivelul lor se produce edem. Multe persoane cu alergie perenă prezintă și astm, cauzat de aceleași alergeni care produc și rinita alergică și conjunctivita alergică.
c). Alergii alimentare. Alergiile alimentare sunt reacții alergice la unele alimente. Multe tipuri de alimente pot declanșa alergii alimentare. Însă alergiile alimentare sunt produse de obicei de anumite tipuri de nuci, alune, crustacee, pește, lapte, ouă, grâu și soia. Reacțiile alergice la alimente pot fi severe, iar uneori se ajunge la șoc anafilactic. Acest șoc anafilactic” este asemănător cu reacțiile anafilactoide. Reacțiile anafilactoide pot apărea după prima expunere la o anumită substanță. De exemplu după prima injectare a unui medicament cum ar fi polimixină, pentamidină, opioide și substanțe de contrast. Reacțiile anafilactoide nu sunt reacții alergice, deoarece la declanșarea lor nu participă IgE, o clasă de anticorpi cu rol în reacții alergice. În schimb aceste reacții sunt cauzate chiar de substanța folosită. Aspirina și alte antiinflamatoare nesteroidiene(AINS) pot produce reacții anafilactoide la anumite persoane, în special la cele cu rinită alergică perenă sau cu polipi nazali. Despre aceste reacții anafilactoide pot să afirm că am văzut-o eu de 2 ori producerea lor. Mă aflam la medicul meu de familie dr. Vamoșiu Ana și intră grăbită asistenta și îi zice doctoriței că un pacient a leșinat. Doctorița a căutat să-l resusciteze, dar în zadar și a chemat imediat salvarea. Am întrebat imediat pe doctoriță cum s-a întâmplat acest fapt, la care ea mi-a spus că are alergie la medicamentul respectiv. Și a doua oară mă aflam în policlinică, la rând ca să fac o injecție și deodată se aude un mare zgomot și văd venind brancardieriitransporte cu ambulanța un pacient care a leșinat. Întru și eu la injecție și o întreb pe asistentă ce s-a întâmplat, ea îmi răspunde că a făcut textul de probă și pacientul a reacționat cu bine, dar când a făcut injecția a leșinat. Unele reacții la alimente nu sunt reacții alergice. De exemplu, intoleranța pentru anumite alimente este diferită de alergii prin faptul că nu implică sistemul imunitar. În schimb, la nivelul tractului digestiv se produce o reacție care produce tulburări ale tranzitului intestinal. Ce să mai spun și eu am această intoleranță față de ou. Ce s-a întâmplat și eu am mâncat multe ouă cu slănină friptă, la un moment dat am observat că nu mai pot mânca ouă. Și mai mult dacă mâncam așa forțat, după mâncare vomitam totul. În acest caz vomitarea îmi curăța tot stomacul, la acest nivel yoghin am fost anunțat de Prana Shakti, oul conține ceva otrăvitor. Și așa încet am început să cercetez oul, la început am luat ouă și cu privirea le-am analizat, nu am observat nimic deosebit și totuși cu greu le puteam mânca(nu mai apărea vomarea). Timpul a trecut foarte repede și mi-am zis hai să miros eu ouăle, să văd ce miros-uri au și mare mi-a fost dat,constat că oul avea în magazin un miros de ou stricat. Concluzia mea este că până nu aveți mirosuri subtile foarte dezvoltate, nu veți simți această degradare continuă a oului în magazin. Totuși la unele persoane, aditivii alimentari pot produce o reacție care seamănă(fără a fi) cu o reacție alergică.
d). Alergia fizică. Alergia fizică este o reacție alergică declanșată de un stimul fizic, prin acest fapt se deosebește de alte alergii. Stimul fizic poate fi frigul, lumina soarelui, căldura, stresul emoțional, vibrațiile, leziunile minore(cum ar fi scărpinatul) sau presiunea fizică. La unele persoane, simptomele apar numai ca răspuns la acțiunea unui stimul fizic. La indivizi care au alte alergii, stimulii fizici agravează manifestările. Nu este bine înțeles care este mecanismul ce stă la baza acestui tip de reacții alergice. Pruritul, petele cutanate, urticaria și angioedemul sunt cele mai frecvente simptome. Urticaria este o reacție cutanată caracterizată prin apariția unor arii ușor proeminente, palide, înconjurată de o regiune roșie clar delimitată. Angioedemul reprezintă edemul unor arii subcutanate întinse, care cuprind uneori regiunea feței și zona cervicală.
Medicina Chineză. Pentru ameliorare vom masa punctul -Asaltul suprem”- F3- , figura 37, situat pe fața dorsală a labei piciorului, în unghiul format de cele două oase din prelungirea degetelor I și II- tonifiere.
Medicina Chineză. De asemenea vom masa și punctul - Izvorul de la cotitură” - F8 - , figura 38, situat deasupra extremității interne a pliului de flexie al genunchiului tonifiere.
Medicina Chineză. Bolnavii cu astm bronșic vor stimula un punct special , denumit - „Punctul plămânului ”- V13 - figura 39, situat pe orizontala ce trece printre vertebrele D3 și D4, la distanța 1,5 măsuri, de o parte și de alta a axei coloanei vertebrale tonifiere.

Figura 38.

Figura 39.


Figura 37.

Ansamblul figurilor 38 și 39.


În tabelul următor vom arăta ce spunem noi în cadrul Yogi Noastre despre aceste boli.
Yoga Noastră. Noi considerăm că bolileAlergicese produc datorită faptului că vibrația elementul subtilpământ al chakrei Muladhara” este slăbită(are o frecvență joasă de funcționare) sub o anumită limită. Această limită noi în cadrul Yogi Noastre o vom numi vibrația elementului subtil Pământ slăbită.Sau mai bine zis îi vom da un nume mai clar de înțeles „Pragul alergic. Pentru a ne curăța elementul pământ de negativități și al aduce să vibreze peste „Pragul alergic” dumneavoastră veți practica asane și purificarea cu foc pe Muladhara chakra. După aceia veți practica Likhita Japa cu mantra „LAM de 300 de mii de ori. Dacă vrem să purificăm toată chakra Muladhara vom face Manasika Japa cu mantr-ele chakrei Muladhara. Aceste mantre sunt: OM(Pranava), LAM(bija mantra chakrei), VAM, ShAM(sh scurt), SHAM, SAM, urmată de GAM(bija lui Ganesha). În acest caz rostirea se face în sensul acelor de ceasornic. Și se începe cu mantra VAM care corespunde orei 12:00; Se continuă cu mantra ShAM care corespunde orei 17:00; Se continuă cu mantra SHAM care corespunde orei 18:00; Se continuă cu mantra SAM care corespunde orei 21:00. Eu cum am procedat am scris mantr-ele pe un carton și am făcut Manasika Japa cu ele. Dumneavoastră cum veți proceda; a). Ori veți proceda ca mine cu Manasika Japa. b). Sau veți asculta cele două vide-uri ale mele despre Purificarea chakrei Muladhara. În lecția când am vorbit(dacă nu am spus, spun acum) despre chakre am spus că fiecare element subtil are o vibrație propriece caracterizează elementul subtil respectiv. Ca să ne mai lămurim puțin unele aspecte a vibrațiilor Eu spun, că Marii Zeii au o vibrație aproape de „CIT” și pot pătrunde tot Universul, iar Zeii Medii au o vibrație foarte puternică și pătrunzătoare, la fel și Zeii Inferiorii și Semizeii au vibrații puternice și pătrunzătoare la nivelul lor. La nivelul ființei umane, Marii Yoghini au vibrații puternice și pătrunzătoare, iar yoghini medii au și ei puternice vibrații și yoghini începători încearcă și ei să își aducă corpul subtil într-o stare vibratorie superioară ființei umane. Totuși să mai lămurim puțin lucrurile. Cum se produce această scădere a vibrației elementului subtil pământ? Datorită absorbției în intestinul gros a fecalelor, se acumulează în corp diferite negativități, care în medicina Ayurvedică se numesc „obturațiile principiului Vata. Toate aceste obturații vor bloca(vor strânge) chakr-ele Muladhara și Svadhisthana. În acest fel vibrația elementele subtile Pământ și Apă se reduce foarte mult și în momentul când se atinge un nivel de „Prag alergic,încep o multitudinea de boli umane.
Yoga Noastră. Acest nivel vibrator de Prag alergicîl vom numi Pragul de manifestare a bolilor cronice. Pentru a elimina cronicitatea multor bolii(printre care și alergia) trebuie să mărim frecvența de vibrați a elementelor subtile pământ și apă, cu mult peste Pragul de manifestare a bolilor cronice. Cum facem acest lucru, vom folosi asane-le : jumătate lotus, Lotus, postura ușoară, siddhasana, diamantului, bhadrasana și altele, dar totdeauna vom folosi asana care o putem face corect. Din punct de vedere a mantre-lor vom folosi cele două bije „LAM pentru Muladhara și VAM pentru Svadhisthana, repetiția se va face de 300000 de ori pentru o mantra. În cazul că nici așa nu puteți să deblocați cele două chakre, vom folosi asan-ele, pe care le-am enunțat mai înainte, dar mantr-ele le vom schimba. Și astfel pentru Muladhara vom folosi cele 4 bije ale Zeităților Inferioare, care sunt: VAM, ShAM, SHAM și SAM. Iar pentru Svadhisthana sunt: BAM, BHAM, MAH, YAM, RAM și LAM(în acest sens vezi cele două tablouri cu chakr-ele respective). După cum puteți observa pe petalele 4, 5 și 6 avem Zeității Mediane. Astfel pe petala 4 avem Bija lui Vayu, iar pe petala 5 avem Bija lui Agni, iar pe petala 6 avem Bija lui Indra, numai două petale au Zeității Inferioare(petala 1, 2 și 3). Cum am procedat eu, am scris aceste bije pe două cartoane și am început să le repet mental(Manasika japa) și după o săptămână aceste bije au fost repetate în mod continuu de Marea Zeiță Kundalini. Repetarea începe cu VAM și se termină cu LAM, deci în sensul acelor de ceasornic. La nivele inferioare de yoga(în India) se practică mental aducerea și aranjarea Zeităților în chakre. Nu vom practica asemenea comedii inferioare. Noi vom aduce în vibrație mantra Zeități respective și după aceia vom căuta ca vibrația să fie întreținută de Mami Kundalini sau o întreținem noi. Vreau să vă atrag atenția că nu este nici o deosebire între mantra și Zeitatea respectivă. Mantra fiind de fapt forța Zeități respective. Dacă dumneavoastră nu o aveți în vibrație puternică pe Marea Zeiță Kundalini, randamentul acestor bije va fi foarte mic. Și mai mult, atât timp cât veți repeta mental, aceste bije vor vibra în dumneavoastră, iar după aceia pauză. Despre cum să o trezim pe Marea Zeiță Kundalini vă voi da lecții după ce terminăm aceste trei medicine. La toate aceste procedee vom adăuga și Pranayama. Vom lua postura Lotus sau jumate Lotus și vom face Sitali, această Pranayama, am spus că este pranayama de bază în Yoga Noastră. Vom duce Prana în chakra Muladhara și o vom menține acolo cât putem, apoi respirăm prin ambele nări. Executați zilnic acestă pranayama, dimineața, la prânz și seara de 10 până la 20 de ori. În perioada 1990 și 2005 Eu mai făceam un tratament primăvara când înflorește salcâmul. În acest sens eu îmi luam între 4 și 5 batiste(sau cârpe) și mă duceam să stau între salcâmi înfloriți, în apropiere de malul Mureșului. În acest caz Muladhara chakra era puternic solicitată și ea căuta să împingă Prana Shakti pe canalele subtile și tot lichidul împins pe canalele subtile era colectat în nas sub formă de secreții nazale, care sunt abundente și apoase. Nu îmi ajungeau batistele așa de multe secreții nazale aveam, totuși statul între florile de salcâm, nu îl veți putea face, numai dacă aveți făcută Pranayama peste 3 ani. Dacă totuși nici acum cronicitatea multor boli nu dispare atunci înseamnă că dumneavoastră aveți în corpul subtil una sau mai multe din cele șapte blocaje ale corpului subtil.
În continuare aș vrea să vă reamintesc care sunt acesteșase blocaje” (pentru clarificare vezi lecția a cincea). 1. Bolii produse de Blocarea lui Nabhi chakra. 2. Bolii produse de formarea Balonului rotund” și Corp Greu. 3. Bolii produse de Blocajul lui Bagavan Isha. 4. Bolii produse de „Blocajul lui Lalana chakra(a lui Bagavan Vishnu) 5. Bolii produse de scăderea nivelului de Prana Shakti din învelișul de pranayama”(în acest caz intră ființele umane care funcționează cu aer(oxigen) și nu direct, numai cu Prana Shakti. Toate aceste bolii(blocaje și dezechilibre) se transmit din întrupare în întrupare și se accentuează pe măsură ce scade Prana din învelișul de Pranayama și nu respectăm condițiile pe care le-am enunțat până acum. 6. Și totuși în cadrul Yogi mai apare un super blocaj un super dezechilibru. Și acesta se datorează că Marea Zeiță Kundalini este Infinit de Greasau Greutatea Mari Zeițe depășește orice închipuire mentală(deci Greutatea Mari Zeițe nu poate fi cuprinsă de mentalul uman, se află dincolo de percepțiile umane). În acest caz, această Greutatea a Mari Zeițe,” numai că va genera blocaje și dezechilibre în corpul subtil, dar va face o teroare insuportabilă în corpul dumneavoastră fizic și subtil. Această Super-greutate a Mari Zeițe, va desface cuplajul dintre Ea și Tati Shiva(în Sahasrara). Și după maxim 4 minute de la cuplare se va produce decuplarea și Marea Zeiță cade din nou în Muladhara. Totuși mai putem spune despre această Super-greutate a Mari Zeițe,” că în yoghinii care nu practică Pranayama produce chiar moartea. 7. Boli produse de blocarea Bulbului Kanda. În cazul meu, yoghin Vasile Ivașca, am avut toate aceste 7 blocaje și dezechilibre într-un stadiu foarte avansat. Toate aceste blocaje și dezechilibre în corpul subtil Eu le-am trata în multe lecții. Pentru că până acum aceste blocaje și dezechilibre nu au fost explicate în mod centralizat(în corpul subtil) și ordonat. Nu se știe cât din aceste blocaje și dezechilibre le poate rezolva medicul, și până unde poate deblocheze medicul, și de unde începe munca în Yoga Noastră. Toate aceste Mari Blocaje sunt lămurite și în lecțiile de Mudr-ele” și Medicina Ayurvedică. Nu găsiți în nici o carte de yoga așa ceva, iar medicii pot elimina din aceste Mari Blocaje numai foarte puțin.

Vederea din partea sudică a satului Josani, se vede în dreapta o căpiță de fân.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura diamant. Jos în stânga pictură în biserică a unchiului Gherlan. Biserica din satul Josani vedere exterioară și diferite aspecte din interior.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu