marți, 14 iulie 2015

Vasile Ivașca. Alimentarea cu Prana a Bulbului Kanda. Funcționarea Învelișului de Pranayama. Curele pranice 1, 2, 3 și 4. Și în fond discuții despre felul cum funcționează Prana în corpul dumneavoastră.



Mare Zeu Vasile, Vasile în diferite posturi yoghine. Bagavan Vishnu și Marea Zeiță Sarasvati.


Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Vajrasana și plecăciune în fața lui Tati Shiva.






Vom continua cu o lecție de Pranayama, pentru a clarifica totul despre funcționare și rolul Pranei în organismul dumneavoastră. Știu că este greu să vă însușiți aceste lecții, dar și mai greu este să le practicați. În lecția a șasea am spuscele 7 chakre primesc mișcarea de rotație de la Prana Shakti. Vreau să repet și să mai modific din ce am spus în lecția trecută despre curelele Pranice.
Yoga Noastră. Lămuririi în legătură cum funcționează curele Pranice : Cureaua Pranică 1, Cureaua Pranică 2, Cureaua Pranică 3, Cureaua Pranică 4. În toate cărțile de Yoga Indiene nu ați întâlnit aceste denumiri, vreau să vă spun că eu le-am introdus. Ele nu sunt în fond curele ci sunt un mănunchi de canale subtile grupate foarte aproape(eu le-am denumit curele). Dar ați găsit un imbold de îmbărbătare în cărțile Indienecare spune,dacă practici yoga trei luni vei fi mare yoghin și pe deasupra eliberat.Astăzi nu mai există oameni cu asemenea purități, așa că trebuie să practicăm yoga, dacă vrem fim cineva în acest univers.
Yoga Noastră. a). Când am vorbit despre chakre am zis că aceste se rotesc în sensul acelor de ceasornic(invers sensului trigonometric), dar nu am precizat de unde primesc aceste chakre, forța necesară pentru a se roti. Așa cum am spus Bulbul Kanda este rezervorul de Prana Shakti în corpul dumneavoastră. Și acolo am precizat, la lecția cu „Învelișul de Pranayama”, că Prana Shakti, nu este numai energie, în corpul dumneavoastră, ci este conștiința din corpul dumneavoastră. Iar toate structurile, vorbim de sistemul nervos central și periferic și alte procese fiziologice care se desfășoară în corpul dumneavoastră primesc conștiință de la Prana Shakti. Felul cum primesc conștiință și cum sunt puse în funcțiune organele dumneavoastră nu face obiectul acestei Yogi, cunoaștere aparține de Marii Zeii (iar mentalul uman nu poate cuprinde așa ceva).
Yoga Noastră. Ca să ne deosebim și mai mult de yoga Indiană care afirmă că Jivatman este conștiința din corpul dumneavoastră. Eu am spus în cadrul Yogi Noastre Prana Shakti este conștiința din corpul dumneavoastră. Vreau să vă arat un exemplu pe care și dumneavoastră îl știți în legătură cu poporul Japonez. Ei numeau Bulbul Kanda zona Hara sau „Oceanul Energiei și în acest caz pentru conservarea energie ei purtau o centură specială de protecție, să țină tot timpul căldură pe zona Hara. Dar mai este un aspect, care ne arată rolul jucat în tradiția Samurailor acestă zonă Hara. Astfel când un Samurai practica acel ritual de sinucidere numit Hara-kiri el își înfigea pumnalul în zona Hara(Bulbul Kanda). Pentru a purifica și întări zona Hara japonezi practicau diferite posturi verticale și orizontale. În acest fel ei mai practicau concentrarea întregi energii în zona Hara. Concentrarea energiei în zona Hara,Ceremonialul ceaiului,”„Trasul cu arcul,” „Scrima” etc, făceau parte dintr-un program de antrenament a unui Samurai. Prin acest program samuraiul obținea un „calm profund, limpezirea minții,”și stăpânirea de sine. Eu vă rog să vă confecționați un fel de centură, să vă acopere Bulbul Kanda mai ales iarna. În acest fel aveți în zonă Hara, în permanent căldură(Eu am purtat mult timp această centură). Dacă ați mai observat la halterofil care ridică greutăți mari, la ei se vede cum se concentrează pe Bulbul Kanda pentru a prinde putere.


Totuși cum se pune în mișcare tot acest angrenaj subtil?
Yoga Noastră. A. Prana Shakti iese din Bulbul Kanda, pe partea dreaptă din față a corpului(ficat) și urcă sus în Sahasrara, după ce rotește Sahasrara, coboară în spate la partea stângă a Lalanei(la partea inferioară a osului temporal stâng) și de aici își continuă mișcarea pe partea stângă a spatelui până în Bulbul Kanda. Vom numi acest traseu; Cureaua Pranică Numărul 1.
B. Prana Shakti iese din Bulbul Kanda, pe partea dreaptă din spate a corpului și își continuă mișcarea până la Lalana dreaptă(la partea inferioară a osului temporal drept) și de aici trece în partea stângă a lui Sahasrara rotind-o și coboară pe parte din față stânga a corpului până în Bulbul Kanda. Vom numi aceasta Cureaua Pranică Numărul 2.
C. După aceiași schemă se desfășoară și mișcarea în picioarele dumneavoastră. În acest fel vom numi la piciorul drept Cureaua Pranică Numărul 3,” iar la piciorul stâng Cureaua Pranică Numărul 4.
Prima observație, vreau să fim bine înțeleși că nu există acolo o curea fizică ci multitudinea canalelor care urcă pe partea dreaptă din față a corpului formează Cureaua Pranică Numărul 1 etc. A doua observație; a. În această mișcare Prana este cea care comandă execuția lucrări; b. Prana este cea care comandă execuția lucrări; c. Prana este cea care face lucrarea; d. Prana este cea care coordonează lucrarea.
În această mișcare Bulbul Kanda, joacă rolul primordial, Lalana chakra rolul al doilea iar mișcarea în dreptul chakre-lor rolul al treilea. Despre nivelul de acumulare a Pranei în Bulbul Kanda mai putem amintim că are trei nivele de bază ; 1). Nivelul de acumulare a ființelor umane; a. Care are o serie de sub- nivele începând de la copii și oameni sănătoși; b. Adică oameni plini de viață și putere; c. Și terminând cu oameni bătrâni sau bolnavi; d. Care sunt oameni care mor sau sunt spre moarte. Acest nivel îl vom numi nivelul subunitar, iar Marii Zeii îi numesc pe oameni Animale Zeiești”, fiind că sunt inconștienți că au în structura lor un Înveliș de Pranayama și nu știu să-l accelereze pe canalele subtile. Îl vom numi nivelul subunitar, adică având o valoare între 0,9 și 0,98. 2). Nivelul yoghini-lor insuficienți pregătiți. Care practică toate procedee-le yoghine în afară de Pranayama. Îl vom numi nivelul Unitar, adică egal cu 1. Totuși au un nivel limitat de Prana și insuficient intre în nivele foarte superioare de conștiință. 3). Nivelul Yoghinilor superiori care practică între o oră și cinci ore pe zi Pranayama(adică nivelul supraunitar). Ar mai fi aici un nivel foarte superior,Yoghini care nu mai respiră și toate procesele din corpul lor le face direct Prana Shakti. Iar blocajul pe care îl are Bulbul Kanda, se află și el în trei poziții, două extreme și unul intermediar. Pozițiile extreme sunt: d). Bulbul Kanda este încărcat cu Prana(copii și oameni sănătoși) și nu este blocat de negativități, e). Bulbul Kanda este stors de Prana(oameni bătrâni sau bolnavi) și este blocat de negativități, f). Poziția medie între cele două.

Mare Zeu Vasile, Vasile, Biserica din satul Josani și unchiul Gherlan Dimitrie. 

Mare Zeu Vasile, Vasile în diferite posturi yoghine.


Ce mai vreau să vă spun că pe aceste grupuri de canale subtile(curele) vine un debit de Prana, care este foarte bine calculat și dimensionat.
Ce mai vreau să vă spun că pe aceste grupuri de canale subtile(curele) vine un debit de Prana, pe care îl vom nota cu QT și este debitul total a tuturor canalelor subtile și care se repartizează în ordine chakre-lor pe partea dreaptă și partea stângă. Începând cu Muladhara ajungând în Sahasrara și continuând pe partea stângă până în Bulbul Kanda. În acest caz debitul (QT) este în așa fel calculat ca să asigure Prană necesară pentru fiecare chakră(sau organ). Să luăm un exemplu „ficatul” care să zicem că este alimentat cu un debit QF( care este debitul care îi revine ficatului), există mai multe deficiențe(rezistențe), ca acest debit să ajungă la ficat, să dăm două exemple. a). Debitul care ajunge la ficat este insuficient. Și aici avem mai multe probleme, care ar fi: a). canalele care alimentează ficatul sunt blocate, în acest caz rog practicați asane care torsionează ficatul(dacă nu puteți practica asane vă rog să vă prezentați la medic), b). În Bulbul Kanda există un debit insuficient de Prana, în acest caz vă rog să practicați Pranayama. Să ne mai lămurim cum funcționează acest circuit Pranic în ficat? Să luăm un exemplu cu funcționarea curentului electric. Se știe că curentul electric pe care îl folosim noi în uz casnic este de 220 de volți și este transportat prin două fire unul plus și unul minus. Dacă între cele două fire, vom monta o priză și de la care vom alimenta un motor electric, vom vedea că apăsând întrerupătorul, motorul pornește. Concluzie la motorul electric(monofazat) ne trebuiesc 2 cabluri pentru ca motorul să poată fi alimentat cu curent. Iar forța electromotoare de 220 volți este asigurată de uzina electrică prin cablul plus, adică lipsurile de electroni din atomi (ioni pozitivi) sunt compensate în fiecare moment prin cablul minus(care este rezervorul de electroni). Totuși în acest caz trebuie să avem o uzină electrică care să-mi asigure diferența de potențial între cei doi poli ai motorului. Cum este la noi în cazul alimentări și transportul Pranei în organism? Așa după cum vedeți Bulbul Kanda joacă rolul de uzina electrică, dar între cele două ezită o mare diferență. Și astfel avem uzina electrică, care furnizează o tensiune medie de 220 volți, cu o frecvență medie de 60 de Hz și în mod continuu. Toată această energie electrică se obține în hidrocentrale sau termocentrale prin transformarea dintr-o energie primară. Despre Bulbul Kanda, este alimentat cu Prana Shakti în timpu procesului de respirație. Tot acest proces al respirației se desfășoară între două puncte(doi poli). a).Polul exterior corpului, numit dvadasanta și se află la 12 grosimi de deget față de vârful nasului. La acest pol ajunge suflul Prana(care face procesul expirației) care aduce din plămâni aerul rezidual. La acest pol numit dvadasanta are loc eliminarea aerului rezidual și încărcarea suflu-i Prana cu aer proaspăt și cu Prana Shakti. După încărcare Prana este trasă înapoi în corp până în spațiul inter-cardiac(unde își are sediul) de suflul Apana(care are sediul în Muladhara). Acest proces are loc automat și este asemănător cu alimentarea unui consumator cu curent electric. Dacă scoatem din priză ștecherul consumatorul se oprește(nu mai funcționează). La fel și cu respirația, dacă unul din cele două sufluri, prana sau apana se rup, funcționarea corpului dumneavoastră se oprește(moare). În acest fel spunem noi în yoga „prana este baza vieți.b). Polul interior vibrator se află în spațiul intre-cardiac și aici este adusă Prana Shakti care își continuă drumul prin învelișul de Pranayama până în Bulbul Kanda, unde este și depozitată. Referitor la spațiul intre-cardiac(inima) are o frecvență de vibrații de 70 de bătăi/minut care este și frecvența de vibrație a lui dvadasanta. Putem să avem frecvență de vibrație a inimi, hipo(-) sau hiper(+) peste cele 70 de bătăi/minut. Se știe din electricitate sau electronică că între două etaje de radiofrecvență ca să existe un transfer maxim de energie, de la unul la altul, cele două etaje trebuiesc să fie cuplate prin fenomenul de rezonanță. Acest lucru se vede cel mai bine în așa numita curbă numită clopotul lui Gauss. Să luăm un exemplu care este funcționarea radioului. Se știe că pentru acordarea pe frecvența emițătorului, a radioului nostru, noi trebuie să rotim un buton, care are atașat în carcasă un condensator variabil. Dacă vom roti butonul în punctul unde prindem cel mai bine postul, spunem că în acel punct avem un transfer maxim de energie și corespunde punctului maxim de pe curba lui Gauss. La valoare de 0,707(fiind valoarea sinusului în acel punct) din ordonată, rezonanța se pierde și nu mai prindeți postul. Să revenim acum la cei doi polii ai noștri, spațiul inter-cardiac(inima) și dvadasanta, această rezonanță este puțin deosebită, pentru că frecvența de vibrație de 70 bătăi/minut, este vibrația primordială a Mari Zeițe Kundalini în exteriorul dumneavoastră(eu când am mai vorbit despre acest lucru i-am zis Para Shakti). Acum dacă spațiu intre-cardiac al dumneavoastră nu are vibrația de 70 bătăi/minut vă rog să urmați un tratament și după aceia urmați celelalte procedee yoghine pentru consolidare.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva, Marii Zeii și Zeițe.


Clopotul lui Gauss.

Explicații în legătură cu trasee-le energetice în chakre, organe, corpul subtil șicorpul grosier.
Tipul traseului.
Explicații în legătură cu trasee-le energetice în chakre, organe, corpul subtil și corpul grosier.
Generalități
În acest caz am arătat cum funcționează primul fir, cel care alimentează cu Prana Shakti, Bulbul Kanda și după câte ați observat se deosebește de tot ce e cunoașterea umană. Mai mul au rămas ne-lămurite cum se face în mod practic procesele subtile în cei doi poli, nu am arătat că acea cunoaștere depășește gândirea umană
Traseul de alimentare a organelor.Acest traseu este trase-ul principal.
Am arătat la începutul lecției, că de la Bulbul Kanda pleacă în jur de 360000 de canale subtile, pe care noi le-am grupat în 4 Curele Pranice pentru a ușura lucrul cu ele. Și în acest caz avem: a). Cureaua Pranică Numărul 1, care alimentează organele din față, pe partea dreaptă și spate partea stângă, b). Cureaua Pranică Numărul 2.” Traseul de alimentare a organelor.” Acest traseu este trase-ul principal.2”, care alimentează organele din spate, pe partea dreaptă și față partea stângă, c). La piciorul drept avem Cureaua Pranică Numărul 3,” Iar la piciorul stângCureaua Pranică Numărul 4”. Pe acest traseu de alimentare noi vom stimula prin masaj de dispersie și tonifiere toate punctele de presopunctură, pentru a elimina energia perversă care blochează meridianele în punctele respective. Deci pe trasee-le de alimentare nu avem Prană Reziduală ci numai „Prana Shakti Pură,” iar cea care blochează este întotdeauna energia perversă.
Toată această mișcare a Pranei Shakti în chakre, organele corpului subtil și grosier noi o vom numi traseu de creație a Pranei Shakti”.
Avem structura subtilă a celor 7 chakre, cu toate programele subtile de comandă, care sunt puse în mișcare(rotite) de Prana Shakti. Deci în chakre există programe subtile, care elaborează în prima fază structura fizică a organul respectiv, în faza a doua pun în funcție organul respectiv, în faza a treia asigură corect funcționarea organului respectiv, iar în faza a patra asigură coordonarea tuturor proceselor fiziologice din organul respectiv. În plan fizic, noi spunem că aceste funcții le face sistemul nervos periferic. Pentru ca acest corp subtil să funcționeze în mod armonios și coordonat, dintr-un centru de comandă. În acest sens Ajna chakraîndeplinește această funcție(care este sistemul nervos central din corpul dumneavoastră). Mai avem încă un super-centru, care este Sahasrarași face o coordonare pe un plan superior a chakre-lor. Și în plus face legătura între corpul dumneavoastră subtil și planul subtil a lui Tati Shiva. O să spuneți că nu e așa. Am să vă dau un exemplu, prin ani 1985-1990, am circulat la servici cu tramvaiul. Și în acest tramvai era o aglomerație foarte mare, eram înghesuiți unul în celălalt. Primul aspect, nu se găseau locuri pe scaune și Eu îmi alegeam locul lângă persoane care să aibă un chip frumos, un corp subtil plăcut și armonios, dacă se poate să nu pută. Totuși existau perioade când nimeream lângă oameni care le puțea foarte tare corpul și în acest caz îmi întorceam capul într-o parte. Al doilea aspect, Eu în acest caz mă sprijineam cu mâinile de spatele scaunului, deci aveam sprijin. Dar cei înalți stăteau pe mijlocul culoarului și se țineau cu mâna de bara de sus, în acest caz Eu simțeam cum mi-se taie legătura cu planul subtil a lui Tati Shiva. Cum simțeam Eu acest lucru, în anul 1985 eram totuși un yoghin superior și orice modificare se producea în mine o simțeam. Să luăm un exemplu cu baltă mică cu peștii, eu eram pescar în copilărie și ca să prind peștii din baltă, tulburam puternic apa. În acest mod aerul și Prana Shakti se împuținează în baltă și peștii ies cu capul afară din apă ca să respire, iar eu introduceam o pălărie sub ei și îi prindeam. Mai este un aspect cu peștele, eu puneam peștele pe malul apei și el făcea mișcări de zvârcolire până ajungea în apă. Din exemplu cu peștii, ne dăm seama că cineva îl obliga pe pește, ca să facă alimentarea cu aer și mișcările de zvârcolire, aceasta fiind de fapt Prana Shakti din corpul peștelui. Iar acum v-am introdus o nouă super-comandă care se efectuează în Sahasrara. În cazul meu Eu îmi roteam capul într-o parte ca să intru în cuplaj cu planul subtil a lui Tati Shiva. În cazul Eu nu făceam acest lucru, eu
pierdeam din acest cuplaj(prin rezonanță), care probabil ar fi fost de 0,707 din valoarea maximă și eu simțeam acest lucru. Deci Sahasrara coordonează în corpul dumneavoastră toată funcționarea sincronă a tuturor programelor subtile. Eu vă recomand ca să nu stați cu capul(Sahasrara)sub mâna unei persoane, vedeți ce vi se întâmplă. Toate aceste trasee de creație a Pranei Shakti se pot bloca. Iar noi vom stimula prin masaj de dispersie și tonifiere, acele puncte de presopunctură care se află acolo, pentru a elimina energia perversă(negativități) care blochează meridianele în punctele respective. Deci pe trasee-le de creație a Pranei Shakti nu avem Prană Reziduală ci numai 

Prana Shakti Pură, iar cea care blochează este întotdeauna energia perversă.
Traseul de eliminare a Pranei Reziduale. Îl vom numi „Traseul secundar”.
După ce și-a îndeplinit munca Prana Shakti își pierde din conștiință și energie și devine un rezidiu pentru chakre și organele dumneavoastră(ceva toxic). În acest caz ea trebuie eliminată din corpul subtil al dumneavoastră. Eliminarea Pranei Reziduale din corpul dumneavoastră se face pe canale subtile(meridiane) concepute în acest scop. Pe acest meridiane se găsesc puncte de presupunctură, care prin radiație elimină Prana Reziduală în atmosferă. De aici Prana Reziduală se transformă în „eter” și așa cum am spus la Vishudha chakra, eterul este cel care susține viața și este mediul de propagare a sunetului(sabda).
Dacă aceste puncte de presopunctură se blochează se produce o acumulare de Prana Reziduală în chakra și organul respectiv, care după un anumit nivel de acumulare va genera multiple boli. În acest sens ce am spus Eu, că noi vom practica procedee-le yoghine pe care le-am propus Eu în cadrul asane-lor pentru organul și chakra respectivă. Dacă blocajul va fi mult mai puternic, vom folosi pentru deblocare, cele două procedee principale din presopunctură(dispersia și tonifierea). În acest caz spunem noi că pe trasee-le de eliminare nu avem decât Prana Reziduală și energie perversă. În acest caz vom avea de lămurit, cum ducem cele două baloane a lui Ajna chakra, pe canalele Ida și Pingala până în tălpile picioarelor și de aici radiate în atmosferă. Vom avea de lămurit care sunt punctele de blocaj pe aceste două canale și modul cum le deblocăm.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva și Zeii Medii.

Marea Zeiță Mahalakshmi, Zeița bogăției și norocului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu